Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: 2018

Higurashi no naku koro ni Kai

Elérkeztünk hát a második részhez amiben a Kait vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről. Előzőleg már leírtam miféle keveredés-kavarodás van a fejezetekkel, szóval ezzel most nem szeretném ismételni magam. Az animében felbukkanó plusz fejezeteket sem szeretném most itt kifejteni, majd legközelebb. Csak a 8 fő fejezetre koncentrálok amikből a visual novel áll.

A Kaiban, azaz a válasz fejezetekben megoldást találhatunk az előző 4 fejezetben felmerülő problémákra és a karaktereknek még a jó véget is sikerül kihozniuk.

Higurashi no naku koro ni

A Higurashi no naku koro ni (Higurashi: Whey They Cry) egy 2002-ben kiadott visual novel sorozat, de inkább sound novel. (Sound novel: sokféle hanggal / zenével teremti meg a hangulatot.) A mű a 07th Expansion nevéhez köthető, írta Ryukishi07. Extra információ az alkotóról: Ryukishi07 és ZUN (Touhou sorozat) jó barátságban vanak! Yay! :3

Azóta pedig... rengeteg dolgot megélt a történet, sorozat. Anime és manga adaptációkat, egy rakat OVAt, live action, novella, drama CD és fandiscet. Úgyhogy aki a történet mélyére akar ásni, vagy csak szimplán szórakozni akar, annak van lehetősége rá bőven.

Ami történni fog a következőkben az az, hogy írok kicsit az anime sorozatról és a visual novel sorozatról. Még x éve láttam először az anime verziót és mondani sem kell, teljesen megfogott, szerettem. Izgalmas volt, érdekes, erőszakos helyenként. De a visual novel végigolvasása után feltűnt, hogy azért vannak eltérések a kettő között. Még ha nem is olyan nagyok. Eredetileg azért kezdtem el írni ezt a véleményt, mert befejeztem a visual noveleket és szerettem volna kiírni a gondolataimat velük kapcsolatban, de ha már eleve ismertem az animét, akkor miért ne rakhatnék bele egy összehasonlítást is? Valahogy így született most meg ez az egész.

Humanoid Kikaider - 3. rész -

Elérkezdtünk hát a cikksorozat harmadik részéhez, ez a lezárás a 4 OVA és az egy Speciál elemzésével.

Humanoid Kikaider - 2. rész -

Elérkeztünk a második részhez, és ahogyan ígértem, kaptok egy kis mangát. Én igazából sokáig nem is tudtam, hogy létezik a manga vagy a tv sorozat. A sorozatot nem vállaltam be, inkább csak a mangát, aztán jöhettek az OVAk. Igen, azok is vannak, de ezekről majd később.

Humanoid Kikaider - 1. rész -

Néha, időközönként rámjön, hogy egy-egy sorozat mennyire hiányzik. Persze ilyenkor nem futok azonnal, hogy megnézzem őket, de ha már egy ideje úgy érzem, hogy hiányzik és többször is gondolok rá, akkor előszedem. Így történt ez most is. Már hetek óta a fejemben van, hogy meg kellene néznem és nem tudtam elengedni, szóval leszedtem és megnéztem ismét ezt a sorozatot úgy... azt hiszem a harmadik alkalommal. Először az A+-on láttam. Tudjátok, amikor még volt egy olyan animés csatorna az országban amin értelmes vagy éppen érdekes animék mentek... Erről is lehetne írni hosszan, de most nem ezért vagyok itt.

Kedvenc NES dalaim

Most következzen némi változatosság. Amúgy sem szoktam ilyesmit csinálni, ki tudja, lehet ezentúl lesznek. Múltkor a zenés mappámban barangoltam, mikor megakadt a szemem pár NES (Nintendo Entertainment System) dallamon amik úgy meg szokták melengetni a lelkem. Szeretem a NES korszakot, habár nem a kedvencem, de szeretem. Ezzel kezdődött a játékos pályafutásom, így nosztalgiával is gondolok vissza ezeknek a játékoknak a legtöbbjére. Már amelyik megvolt és nem utólag fedeztem fel... Így összeállítottam egy kedvenc NES dalok listát, mert miért ne. Ilyet még úgysem láttam sehol. Höh. Bár valószínű nem is sokan tudnak hozzászólni a témához.

Samurai Jack S01-05

Rajzfilm, igen, de... valahol több ez annál. Valahol több ez, mint gyerekeknek előadott délutáni mese, sőt. Sokkal több.

Salamander OVA 1-2-3

Nos, megint történt egy történelmi pillanat, megint csak előbányásztam egy animét a régmúltból. Pontosabban az év 1987. Most aztán visszamentem. Na jó, annnnyira nagyon nem. Amit néztem az pedig, Salamander OVA 1-2-3. Egyből mind a hármat, bár mindegyik külön rész, úgy értem kapcsolódnak történet ügyileg egymáshoz, de szerintem külön is megnézhetőek ettől függetlenül. Azért álltam neki, mert mostanában nagyon elragadott a Gradius hangulat. A Salamander a Gradius játék sorozat egy spin-off játéka, árkádra, NESre, meg még sok más platformra jött ki és japánon kívül a címe Life Force. Én személy szerint jobban preferálom a Gradius III. részét SNESre, de igazából mindegyik játékban ugyan azt csinálod, csak más a történet. Mellesleg egy space shooter játék sorozatról beszélünk, ahol szétlősz dolgokat, kikerülsz dolgokat jobb esetben.