Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: 2022

Gamer vagyok #6

Üdv.

Ezúttal eléggé karcsú a felhozatal, nem nagyon játszottam mostanában, sőt, igazából mást se nagyon csináltam. Ez úgy tűnik egy ilyen időszak. Csak két játékról lesz szó, de mindegyik különleges és igazán élvezetes, viszont mindkettő tartalmaz pár végzetes hibát is sajnos.

Az első egy 1996-os SNES játék, a The Adventures of Hourai High. A "hétköznapi" iskolai élet és az RPG keveréke ez a kis játék rengeteg humorral és furcsa helyzetekkel. Főszereplőnk a Hospo, az iskola egyik újságjának szerkesztője lesz és társaival elindulnak, hogy fényt derítsenek pár igazán érdekes eseményre ami az intézmény közelében történik. RPG-ként kevésbé funkcionál, de a történet igazán szórakoztató.

Ez után előszedtem egy 2001-es játékot PS2-re, ez volt az Okage - Shadow King. Nem nagyon akartam elszakadni a humoros vonaltól amit a Horai elindított, így itt kötöttem ki. Őszintén szólva még nem nagyon láttam ehhez hasonló játékot, így nagyon felkeltette az érdeklődésem és kíváncsian vágtam neki. A történet középpontjában egy csendes fiú áll akinek megszállja az árnyékát az ultra gonosz Démon Király aki azt tervezi, hogy rettegésbe fogja taszítani a világot.

Gamer vagyok #5

Üdv.

A következő felhozatal eléggé színesre sikeredett némi ecchivel.

Az első a sorban egy 1987-es Famicom játék, a Bodycon Quest I - Girls Exposed. Felkeltette a figyelmem a történet és a pillanatképek, ami pedig a játékban tartott az a játékmenet volt. Igazán érdekes és szórakoztató utazás volt ez a múltba. Habár meg kell hagyni, nem egyszerű már magának a játéknak a működése sem. A Famicom meg a lemez forgatásai...

A következő a Pokémon SoulSilver volt Nintendo DS-re. Mikor nekivágtam, már akkor előre tudtam, hogy ez egy hosszú utazás lesz, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire. Igen, nem játszottam soha az eredeti Gold vagy Silver játékokkal (A HeartGold és a SoulSilver ezek remakejei), így eléggé sok dolog a meglepetés erejével hatott. De nem bánom. Játék közben pedig arra a következtetésre jutottam, hogy eddig ez a kedvenc Pokémon játékom.

Ez után előszedtem egy rövidke PSP játékot, ez volt a Monsters (Probably) Stole My Princess. Nagyon rövid, szinte csak pár szintből álló játék, mégis szórakoztató.

Aztán... ugyan úgy maradtam a PSP játékoknál és nagyon random beraktam a Queen's Blade: Spiral Chaos-t. Mikor elkezdtem, nem tudtam még mire vállalkoztam, de elég volt megnézni az intro videót és egyből kezdtem érteni miről is van szó... Vannak itt harcok, nagy mellek, stratégia, nagy mellek, szörnyek, NAGY MELLEK. ... OMG, miért játszom én ezt?

Pokémon Origins

Mikor előszedtem a SoulSilvert, eléggé Pokémon hangulatba kerültem ahhoz, hogy nézelődjek kicsit a neten. Ekkor bukkantan rá a Pokémon Generations anime sorozatra, ami rövid részekben dolgozza fel a játéksorozat legemlékezetesebb jeleneteit. Egyből felcsillant a szemem, elvégre játszottam pár játékkal és kíváncsi voltam hogyan ültetik át ezeket a jeleneteket anime verzióba. Persze leginkább az keltette fel a figyelmem, hogy ezek a rövid részek tényleg a játék cselekményét követik. Azonban nem tartott sokáig az öröm, mert nem nagyon találtam meg a Generationst sehol. Helyette viszont megtaláltam az Originst. Ötletem nem volt róla, hogy készült ilyen is. Ez a rövid, 4 részes sorozat az első játékok (Pokémon Red / Blue (Green)) cselekményét dolgozza fel és 2013-ban látott napvilágot. Azaz ez is hű a játékhoz! Igaz nagyon sok minden nem került feldolgozásra benne, de mit várunk, csak 4 részes. Ettől függetlenül úgy éreztem meg kell néznem és... nos, nem csalódtam.

Gamer vagyok #4

Üdv.

Érkezik a következő csomag. Mivel... nincs miről írnom úgy egyébként.

Először is előszedtem egy túlélő-horror-akció játékot, ez volt az Alone in the Dark (PS2). Sokat hallottam már a címét, igaz az N64-es verzióról láttam több dolgot és mikor szembejött velem ennek a borítója, eléggé meglepődtem. Azt hittem, hogy ez az N64-es feljavított verziója, de fényévekkel messze álltam az igazságtól.

Nem ért itt véget a horror maraton, rábukkantam a következő játékra: Kuon (PS2). Ismét csak túlélő horror ezúttal egy középkori japán kúriában. Igazán különleges játék fantasztikus hangulattal.

Aztán jött egy kis nosztalgia, Castlevania - Portrait of Ruin (NDS). Régebben sokat játszottam vele és nagyon szeretem ezt a játékot annak ellenére, hogy nem olyan sötét, mint a többi Castlevania cím. Kicsit játékosabb, kicsit viccesebb, de minden a megfelelő mértékben van tálalva benne.

Utána továbbra is a metroidvania vonalon maradtam és kipróbáltam a következőt: Ore ga Omae o Mamoru (NDS). Lehet, hogy többnyire side questek teljesítéséből áll a játék (bár nem kötelezőek), mégis igazán szórakoztató. Meg is lepett mennyire megfogott.

Gamer vagyok #3

Üdv.

Továbbra is gamer vagyok, szóval továbbra is hozok ilyen beszámolókat. A mostani csomagban leginkább indie PC játékok vannak, de ez nem azt jelenti, hogy unalmas lenne a felhozatal.

Az első egy angol nyelvű Makeres játék a The Kidnapping (and other crimes) Of Princess Pri (PC). Maga az alap koncepció keltette fel a figyelmem, letöltöttem és elkezdtem. Innentől kezdve pedig a történet és a karakterek voltak azok, amik a játékban tartottak. Egy eléggé rövid játékról van szó, talán még egy órát sem vesz igénybe a kijátszása, mégis, jó élményt tud adni. A történet egy hercegnőről szól, akinek már nagyon elege van abból, hogy folyton elrabolják...

A következő játékot Bj-Lydianak köszönhetem, ez a TMNT Rescue Palooza (PC). Nem vagyok egy nagy TMNT fan, tulajdonképpen semmit nem tudok róla, ez a játék viszont egy igazán jól összerakott kis beat'em up. A történet pedig haláli.

Ez után jöjjön egy japán indie játék, a Satan no Labyrinth (PC). Eléggé random kezdtem neki. Tulajdonképpen csak egyetlen pillanatkép hatására. Valamire kíváncsi voltam a programmal kapcsolatban, így letöltöttem. Aztán elkezdtem és... megfogott. Érdekes. Nem bonyolult játék, de jól összerakott.

Az utolsó amit megemlítenék egy RPG dating sim az Imadoki no Vampire - Bloody Bride (PSX). Ilyet se sűrűn játszok, de ezek után úgy érzem talán kellene. A Tokimeki Memorial (Girl's Side 2nd Season) és a Starry Sky (in Winter) után ez a harmadik dating sim játék amit kipróbáltam.

Gamer vagyok #2

Mostantól szerintem jobban járok ha így osztom meg a játékos tapasztalataim, élményeim, mert ezek az írások kitesznek magukban egy bejegyzést, nem kell melléjük a mindennapi rizsa.

A mostani felhozatal legfőképp PS2-es játékokból áll és eléggé változatosra sikerült. Folytattam a Ys sorozatot, így sikerült kijátszanom a 3. rész remake játékát, ez lenne a Ys - The Oath in Felghana (PSP). Egy szórakoztató akció RPG nem kevés kihívással ami (szerintem) átmenetet képez a sorozat régi új stílusa között.

Ezek után küzdöttem kicsit egy japán indie játékkal, de teljesen megérte. Ez volt az Akuma to Kojō (PC). Nem csak a nyelvi akadályokat kellett leküzdenem, valahogyan működésre is kellett bírni a programot.

A következő az Okami volt PS2-re. Régóta szemeztem már vele, de sosem kezdtem el. Viszont ahogyan előszedtem egyből beleszerettem. Kissé furcsa volt először, hogy a főszereplőnk most egy farkas, de hamar beleszoktam, az ecset használata a képernyőn pedig igencsak szórakoztató játékelem.

Nagyon véletlenszerűen kezdtem el utána a Fahrenheit (vagy Indigo Prophecy) című játékot PS2-re. Inkább interaktív drámaként szokták emlegetni, de persze semmit nem tudtam erről mikor nekikezdtem. Nehogy egyszer is véletlenül utánanézzek annak amit játszani akarok... Meg kell hagyni érdekes és emlékezetes játék az már biztos. Örülök, hogy megtapasztalhattam.

Az utolsó a bejegyzésben pedig az Ar tonelico - Melody of Elemia PS2-re ugyancsak. Ez a játék is egy különleges élményt adott és elhatároztam, a következő részét is kipróbálom majd. Egy RPG lenne amiben nagy szerepet kapnak a dalok és érdekes módon fel kell fedezned a partnereid tudatalattiját, hogy minél erősebb dalokat legyenek képesek alkotni. Hát ez már valami.