Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: 2023

Gamer vagyok #11

Üdv.

Régen voltam erre... Köszönhető ez az ünnepnek, a folytonos fáradtságnak és a sok fejfájásnak. De igyekszem nyöszörögni valamit.

A dupla részesPersona 2 után valami egyszerűbbre vágytam, így előszedtem egy FDS kaland játékot, ez volt a Seirei Gari. Egy mászkálós, egyszerű puzzle kitalálós, barátnő megmentős játékról van szó. Hát, nem lett egy meghatározó élmény az életemben, de néha szeretek csak úgy leülni ilyen kis egyszerűbb játékok elé is.

Aztán visszatértem kicsit a Persona vonalra és előszedtem ismét a Shin Megami Tensei - Persona-t (PSP). Igen, egyszer már kijátszottam, de! Akkor teljesen kimaradt az életemből a Snow Queen Quest. Mivel azt beszélik, hogy a Persona 3. részében vannak utalások erre a részre, így kíváncsiságból előszedtem, hogy mikor látni kell ezeket az állítólagos utalásokat, akkor lássam is őket. Az meg a másik, hogy ez lényegében egy teljesen különálló történetszál az alap felállástól. Mellesleg az első SMT Persona játék PS1-re jött ki, ez a PSP verzió egy remake.

Ez után nem nagyon tudtam mit akarok valójában, így random beraktam a Zenoniat (PSP). Olyan cuki volt a grafika, na meg akció RPG is, kicsit már vágytam valami változatosságra a körökre osztott harcok után. Valamire, ami aktívabb. Nos, ilyen téren nem is csalódtam a játékban. Meglepően érdekes annak ellenére, hogy a legtöbb esetben kiszámítható. Nem egy olyan játék, ami valami újdonságot mutat vagy amitől leesik az ember álla, de arra éppen jó, hogy elszórakoztassa és lekösse a figyelmét.

A következő egy Ys játék volt, a Ys IV - Mask of the Sun (SNES)! Imádom a Ys játékokat és ideje volt már előszedni még egyet. Igaz mikor elkezdtem eléggé gyorsan le is raktam, de valahogy csak rávettem magam a folytatásra és nem is bántam meg! Ez a játék sorozat számomra mindig is különleges marad, fantasztikus.

Kedvenc Vocaloid dalok

Üdv és hello.

Ez egy "ilyen kedvem van éppen" bejegyzés. Eléggé régóta hallgatok vocaloid dalokat, leginkább covereket (szerintem érthető okokból), de ettől még értékelem az eredeti zeneszerzők és dal írók tehetségét és beletett munkáját. Örülök neki, hogy létezik egy ilyen lehetőség, hogy létezik ez a program és esélyt ad az embereknek az alkotásra ennek köszönhetően pedig sok remek dal született már meg az évek alatt. Igaz mostanában mintha kezdene alábbhagyni kicsit a vocaloid népszerűsége, de ez nem változtat azon, hogy készültek / készülnek vele emlékezetes és jó dalok.

Gamer vagyok #10

Üdv.

Eh, az igazság az, hogy nagyon nem haladtam játékokkal mostanában. Pedig időm lett volna rá. Nem tudom. De nézzük mi történt eddig.

Mivel befejeztem a Persona sorozat 2. részének első felét, így következett a folytatás, a Persona 2 - Eternal Punishment (PSX)! Először kicsit furcsa volt, hiszen lényegében lecserélődött majdnem az egész csapat, de a végére egészen magával ragadott és... egy igazi élmény volt ez a játék. Igenis megérdemli a hírnevét. Elképesztő. Komolyan.

Ez után nagyon véletlenszerűen beraktam egy... oktató játékot. Ez volt az Art Academy (NDS). A program kihasználja a Nintendo DS adta lehetőségeket és így próbálja meg a felhasználót rajzolásra, festésre tanítani. Nem találkoztam még ilyennel, engem megnyert.

Rémálom az Elm utcában III. - Álomharcosok

Üdv.

Tovább folytatódott a horror maraton, elérkeztem a Rémálom filmek harmadik részéhez! Ahogyan a második résszel is tettem, szeretnék egy kicsit bővebben írni erről a filmről. Azt hiszem lassan valamiféle hagyomány lesz ez itt a blogon.

Gamer vagyok #9

Ismét hello!

A Symphony of the Night után megjött a kedvem még több Castlevania játékhoz, így kiválasztottam egy olyat, amit már eléggé régen játszottam utoljára, ez volt a Castlevania - Curse of Darkness (PS2). Meg az is hozzájárult ehhez, hogy megtaláltam a manga első fejezetét. A másodikat már nem... Tipikus. Nagyon szeretem ezt a játékot a gameplay, a setting és a karakterek miatt. Igen, erről már írtam ismertetőt, de megemlítem itt is, hiszen sorra került.

Aztán teljesen véletlenül belefutottam a Fire Emblem - Shin Monshou no Nazo - Hikari to Kage no Eiyuu (NDS) c. játékba, ami a FE Shadow Dragon folytatása. Fogalmam sem volt róla, hogy van folytatása, így eléggé meglepődtem. De éppen elég volt nekem ennyi, meg a tény, hogy ebben is Marth az egyik főszereplő és el is kezdtem. *Marth fangirl* Nem vagyok egy nagy taktikai játékos, de a Fire Emblem játékokat szeretem.

Ezek után valami nagyon random belső késztetést érezve előszedtem a Persona sorozat következő részét a listámban, ami a... 2. Ehm, nos, nem jutottam még olyan messzire vele, igen. MÉG! Dolgozom az ügyön. Ez volt a Persona 2: Tsumi - Innocent Sin (PSX). Érdekessége ennek a játéknak, hogy van egy folytatása, a Persona 2: Batsu - Eternal Punishment, azaz lényegében ebből a két játékból tevődik össze az egész 2. rész cselekménye. Olyasmi, mint a Ys sorozatban az első két játék, csak ott közvetlenül folytatódik a történet, itt meg... No, nem árulom el.

Kedvenc anime zenék - 2. rész -

Szép napot mindenkinek!

És íme, elérkezett a második rész, mert anime zenékből sosem elég! Nem is olyan régen én és Bj-Lydia összeírtuk a saját listáinkat a Top anime opening és ending dalokkal. Viszont némi gondolkodás után úgy határoztunk, hogy elkélne még egy rész ebből a listából, hiszen annyi jó anime opening és ending van még, egy rövid lista erre nem elég! Így született meg ez a bejegyzés, immáron kibővítve pár insert dallal. Az ilyeneken mindig olyan jó nosztalgiázni vagy csak visszaidézni egy-egy jó történetet, karaktereket.

Bj-Lydia is megírta a saját listájának a második felét, nézzetek át hozzá is! >>> [Lydia's Doll Corner]

Az én listám első fele: [Kedvenc anime zenék]
Bj-Lydia listájának első fele: [Lydia's Doll Corner: Top 10 anime op/end]

Gamer vagyok #8

Üdvözlet.

De régen volt már játékos bejegyzés... Köszönhető ez annak is, hogy kifogtam egy eléggé hosszúnak mondható játékot. Pontosabban fogalmazva ha az ember mindent meg akar benne csinálni, akkor hosszú... Ez a játék a Rune Factory 3 - A Fantasy Harvest Moon (NDS). Egy akció RPG és farm szimulátor keverék, ahogyan azt már a Rune Factory címektől megszokhattuk. Furcsa kombó, de működik.

Aztán előszedtem az egyik régi nagy szerelmem, ez a Castlevania - Symphony of the Night (PSX). Számtalanszor kijátszottam már, de időről-időre valahogy mindig úgy érzem, hogy vissza kell térnem hozzá. Fantasztikus játék.

Rémálom az Elm utcában II. - Freddy bosszúja

Üdv.

Elhoztam, ahogyan ígértem. Ebben a bejegyzésben kicsit szeretnék írni a horror maratonomon megnézett egyik filmről, ami nem más, mint a Rémálom az Elm utcában sorozat kettedik része. Mert... ez egyébként kiderül a címből is, de ide is kell írni valamit. Csak feltűnt pár dolog miközben néztem a filmet és ezekről szeretnék kicsit témázgani.

Kedvenc anime zenék

Üdv!

Aki valaha animét nézett, annak bizonyára idővel megragadt egy-két opening vagy ending dal a fejében, ebben biztos vagyok. Még ha csak egyetlen dal is, de van ilyen. Most ebben a bejegyzésben megpróbáltam összeszedni azokat az anime dalokat, amik számomra fontossá váltak vagy csak egyszerűen nagyon tetszenek.

Ez a bejegyzés egy közös project Bj-Lydiaval, örülök neki, hogy ismét együtt dolgozhatunk. Nézzetek be hozzá is: [Lydia's Doll Corner]!

Gamer vagyok #7

Üdv.

Mostanában eléggé ingadozó volt a kedvem, de nem rossz értelemben.

Először is, meglepő volt még számomra is, de kipróbáltam egy Pokémon hacket, ez volt a Pokémon FireRed Rocket Edition GBA-ra. A hack alapja az eredeti FireRed (ami pedig az eredeti Gameboy Red remakeje). Ebben a játékban valóra vált az egyik legnagyobb álmom, ami a Pokémon játékokat illeti, a Team Rocket egyik tagjaként játszhatunk! A hack története végigköveti az egész FireRed cselekményét csak éppen a Team Rocket, azon belül is egy fiatal újonc szemszögéből. És igen... bűnözők vagyunk... és Pokémonokat lopunk.

A következő egy PSX játék, a Shin Megami Tensei. Hogy miért pont ez? Éppen démonos hangulatban voltam és kellett egy játék, amiben démonok vannak, hát ezért. Ebben a történetben egy fiatal harcos útját követhetjük végig, miközben a cselekedeteinktől függ, hogy a káosz vagy a rend oldalán kötünk ki. Vagy éppen... egyiken sem.